×
İçindekiler

Borsa Altın Yatırım Exceli Google E-Tablolar (Google Sheets)


YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Merhabalar,

Öncelikle belirtmeliyim ki ben bir yatırım uzmanı değilim kendimce bir şeyler alıyorum/satıyorum ve takibinde çok zorlandığım için bir e-tablo yaptım paylaşmak istedim.

Burada niyetim; ben bu exceli yaparken ciddi vakit kaybettim, siz kaybetmeyin.
İnternette yeterli kaynak yada ücretsiz paylaşımın bulamadım. Nerden baksanız 3-4 akşamımı bu işe ayırdım, ne gerek vardı.

Google E-Tablolar aslında çok gelişmiş ihtiyacımız olan bir çok şeyi bize çevrim içi sunan bir araç ama benim için en önemli özelliği her yerden erişebiliyor olmamız. Bu sayede bilgisayarımızda olmasa bile her yerden erişebiliyoruz.

Lafı uzatmadan bir kaç detayı paylaşıp sonrasında ekte dosyayı paylaşıyor olacağım.

Borsa Altın Yatırım Exceli Google E-Tablolar (Google Sheets)


Hisse - Monitör #

Bu ekranda aldığınız tüm hisseleri ekleyip monitör edebilirsiniz.


Halka Arz #

Halka arz edilen tüm hisseleri bu ekranda görebilirsiniz.


Altın ve Dolar #

Altın veya fiyatlarını bu ekranda görebilirsiniz. Alım satımlarınızı bu ekrandan görebilirsiniz.


Hisse Kod #

Hisseye ait detaylı veriyi gireceğiniz alandır. Kaç tane hisseniz varsa o kadar çoğaltıp düzenlemeniz gerekir. Tüm tablolar otomatik çalışmaktadır yapmanız gereken tek şey hisse kodu alanına hissenin kodunu yazmak.


Bonus #

Evet. Bonusu ne derseniz alım günü hisse yerine altın veya dolar almış olsaydınız kaç para kazanırdınız onu da hesaplıyor. Böylece hisse mantıklı bir araç mı yoksa dolar mı altın mı almalıydınız o hisseye devam etmeli misiniz yoksa artık vedalaşma vakti mi gibi bir çok soruya cevap bulup karar verebilirsiniz.


Bu tabloyu yaparken excel bilgimi epey yenilemiş oldum ve sık sık chatgpt‘den yardım aldım. Promp yeteneğimi geliştirdim soru sormak ayrı bir sanat aslında. :) Gelecekte yapay zekalar ciddi oranda hayatımızda olacak ve onlarla iletişim kurmak için soru sormak çok önemli. Doğru soru sormanın önemli olduğunu düşünüyorum.

İndir #

Yatırım Portföy Yönet - E-Tablo (Google Sheets)