×
İçindekiler

6+1 Vatan Borcu Ödendi


Bu vatan asıl, toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır. Belki biz sizler gibi çok haketmedik bu vatanı ama bize emanet bıraktığınız mirasa sahip çıkmaya çalıştık. Eksik değil fazlasıyla dolu dolu yaptık.

Korona muhabbetinden dolayı 6 gittiğim askerlik 1 ay uzadı, tüm planları Nisan’a göre yapmışken Nisan’ın Mart’tan bir farkı kalmadı :)

Askerden döndükten sonra orda söylenemeyenleri burada öğreniyorsun, lokmalar boğazında düğümleniyor tüm planlarını yeniden gözden geçiriyorsun. Tüm hayatını orada özlem duyduğun ailene göre yeniden şekillendiriyorsun, ailenden kaçmak yerine daha fazla görebileceğin bir gelecek planlıyorsun. Aslında hayatta ki önemli şeyin sevgi, aile olduğunu öğreniyorsun.

Bu satırları yazarken derin bi nefes alıyorum ve hayatın gidişini sorguluyorum. Er olarak yapıpta askerlik günlerini özler mi bi insan? özlüyorum.

Askerden geldim ve corona bitmiş değil, evden dışarı çıkmıyoruz. Hayat çok farklı geliyor hiç bir şey bıraktığımız gibi değil bu yeni dünyaya alışmak biraz zaman alacak…

Bolu 2. Komando Tugayı 99/4A tertip bende kocaman bir hatıra, aile olarak kalacak. Askerlik çok şey kattı ve çok şeyi aldı. Her şey rağmen söylenebilecek tek bir söz var;

anı

Vatan sağ olsun…
Tüm devrelerime selam olsun!